Opintotarjonta

Toisen asteen oppilaitosverkoston yhteistyö Keski-Pohjanmaalla tarjoaa Sinulle, 2. asteen opiskelija, monia mahdollisuuksia yksilöllisen opiskelupolun rakentamiseksi:

Klikkaa auki lv. 2019 -20 opintotarjotin, tutustu tarkemmin ja ilmoittaudu mukaan!

Korkeakouluopintoja. Kaikille Keski-Pohjanmaan toisen asteen opiskelijoille on tarjolla runsas määrä korkeakouluopintoja.  Voit valita opintoja ja sisällyttää niitä osaksi tutkintoasi. (kysy tarkemmin omalta opoltasi):

  • Kokkolan yliopistokeskus Chydenius https://www.chydenius.fi/fi/avoin-yliopisto
  •  Keski-Pohjanmaan  kesäyliopisto www.kpkesayliopisto.fi
  •   Centria-amk  Averkon verkko-opintoja. ks. väyläopinnot

Yhdistelmätutkinto. Yhden tutkinnon sijaan Sinun on mahdollisuus opiskella ammatillinen perustutkinto, lukion oppimäärä ja ylioppilastutkinto (ns.  ammattilukio) tai ammatillinen tutkinto ja ylioppilastutkinto . Pääsääntöisesti opinnot kestävät 3½ vuotta ja niihin haetaan  toisen asteen opintojen alussa. Yhdistelmätutkintojen toteutustapa vaihtelee jonkin verran oppilaitoksittain, mutta pääsääntöisesti toteutuksessa vuorottelevat ammatilliset ja lukio-jaksot. Yhdistelmäopintomahdollisuuksia kannattaa tiedustella myös aloilta, joilla ei ole valmista ammattilukiolinjaa.

Urheiluakatemia mahdollistaa urheiluvalmennuksen sisällyttämisen osaksi toisen asteen opintojasi. Valmennusta on tarjolla jääkiekossa, jalka- ja lentopallossa sekä salibandyssa tai vaihtoehtoisesti voi harjoitella yksilölajin parissa oman harjoitusohjelman mukaisesti. Toimintaan vakiintuneet opetusajat ovat maanantai-, keskiviikko- ja/tai perjantai-aamupäivät, mutta toteutuksessa on paikkakuntakohtaisia eroja.