Opintotarjonta

Toisen asteen oppilaitosverkoston yhteistyö Keski-Pohjanmaalla tarjoaa Sinulle, 2. asteen opiskelija, monia mahdollisuuksia yksilöllisen opiskelupolun rakentamiseksi:

Yksittäiskursseja ja -opintoja. Omien työ- tai jatko-opintosuunnitelmien mukaisia yksittäisiä kursseja ja opintoja on mahdollista valita muiden toisen asteen oppilaitosten opintotarjonnasta. Opiskelu tapahtuu tällöin (kurssista riippuen) joko verkko-oppimisalustalla tai yhteistoiminta-ajalla toteutettavaan etä- tai lähiopetukseen osallistumalla tai sitten monimuotoisesti em. tapoja yhdistellen. Myös ammattikorkeakoulusta tai avoimesta yliopistosta voit valita opintoja ja sisällyttää niitä osaksi tutkintoasi.

Klikkaa auki lv. 2018 -19 opintotarjotin, tutustu tarkemmin ja ilmoittaudu mukaan!

Oppilaitosten yhteinen Keski-Pohjanmaan Moodle helpottaa verkkokurssien suorittamista!

Verkko-opintoja. Kaikille Keski-Pohjanmaan toisen asteen opiskelijoille on taas tarjolla ammattikorkeakouluopintoja. Kurssit ova lähinnä  Averkon verkko-opintoja. ks. tarjonta centrian sivuilta väyläopinnot

Yhdistelmätutkinto. Yhden tutkinnon sijaan Sinun on mahdollisuus opiskella ammatillinen perustutkinto, lukion oppimäärä ja ylioppilastutkinto (ns.  ammattilukio) tai ammatillinen tutkinto ja ylioppilastutkinto . Pääsääntöisesti opinnot kestävät 3½ vuotta ja niihin haetaan  toisen asteen opintojen alussa. Yhdistelmätutkintojen toteutustapa vaihtelee jonkin verran oppilaitoksittain, mutta pääsääntöisesti toteutuksessa vuorottelevat ammatilliset ja lukio-jaksot. Yhdistelmäopintomahdollisuuksia kannattaa tiedustella myös aloilta, joilla ei ole valmista ammattilukiolinjaa.

Urheiluakatemia mahdollistaa urheiluvalmennuksen sisällyttämisen osaksi toisen asteen opintojasi. Valmennusta on tarjolla jääkiekossa, jalka- ja lentopallossa sekä salibandyssa tai vaihtoehtoisesti voi harjoitella yksilölajin parissa oman harjoitusohjelman mukaisesti. Toimintaan vakiintuneet opetusajat ovat maanantai-, keskiviikko- ja/tai perjantai-aamupäivät, mutta toteutuksessa on paikkakuntakohtaisia eroja.