Opintotarjonta

Toisen asteen oppilaitosverkoston yhteistyö Keski-Pohjanmaalla tarjoaa Sinulle, 2. asteen opiskelija, monia mahdollisuuksia yksilöllisen opiskelupolun rakentamiseksi:

Korkeakouluopintoja. Kaikille Keski-Pohjanmaan toisen asteen opiskelijoille on tarjolla runsas määrä korkeakouluopintoja.  Voit valita opintoja ja sisällyttää niitä osaksi tutkintoasi. (kysy tarkemmin omalta opoltasi):

Korkeakouluopintotarjotin 2asteen opiskelijoille lukuvuonna 2023-24 arviointiasteikko mukana!

  1. Centria-amk:

2. SeAMK

Toisen asteen väyläopinnot

Aluksi suoritetaan ”Korkeakouluopiskelu ja urasuunnittelu (2 op) -verkko-opintojakso”, jonka jälkeen pääsee mukaan muihin oman alan väyläopintoihin.

KPEDUlla sopimus (ammatillinen toisen asteen väylä): Agrologi, insinööri (automaatio, tietotekniikka, konetekniikka, rakennustekniikka), rakennusmestari, kulttuurituottaja, tradenomi (kirjasto- ja tietopalveluala, liiketalous)

3.Oamk-highway (väyläopinnot)

Toisen asteen väyläopinnot; sopimus erityisesti luonnonvara-ala kanssa, mutta muihinkin voi osallistua sovitusti.

4. Kokkolan yliopistokeskus Chydenius:

5..  Keski-Pohjanmaan Kesäyliopiston toimintaa ja kursseja.

5. XAMK- väyläopinnot

Kaksoistutkinto. Yhden tutkinnon sijaan Sinun on mahdollisuus opiskella ammatillinen perustutkinto, lukion oppimäärä ja ylioppilastutkinto (ns.  ammattilukio) tai ammatillinen tutkinto ja ylioppilastutkinto . Pääsääntöisesti opinnot kestävät 3½ vuotta ja niihin haetaan  toisen asteen opintojen alussa. Kaksoistutkintojen toteutustapa vaihtelee jonkin verran oppilaitoksittain, mutta pääsääntöisesti toteutuksessa vuorottelevat ammatilliset ja lukio-jaksot. Kaksoistutkintomahdollisuuksia kannattaa tiedustella myös aloilta, joilla ei ole valmista ammattilukiolinjaa.

Urheiluakatemia mahdollistaa urheiluvalmennuksen sisällyttämisen osaksi toisen asteen opintojasi. Valmennusta on tarjolla jääkiekossa, jalka- ja lentopallossa sekä salibandyssa tai vaihtoehtoisesti voi harjoitella yksilölajin parissa oman harjoitusohjelman mukaisesti. Toimintaan vakiintuneet opetusajat ovat maanantai-, keskiviikko- ja/tai perjantai-aamupäivät, mutta toteutuksessa on paikkakuntakohtaisia eroja.