Opintotarjonta

Toisen asteen oppilaitosverkoston yhteistyö Keski-Pohjanmaalla tarjoaa Sinulle, 2. asteen opiskelija, monia mahdollisuuksia yksilöllisen opiskelupolun rakentamiseksi:

Korkeakouluopintoja. Kaikille Keski-Pohjanmaan toisen asteen opiskelijoille on tarjolla runsas määrä korkeakouluopintoja.  Voit valita opintoja ja sisällyttää niitä osaksi tutkintoasi. (kysy tarkemmin omalta opoltasi):

Korkeakouluopintotarjotin 2asteen opiskelijoille lukuvuonna 2022-23, arviointiasteikko mukana!

  1. Centria-amk: (maksuttomat opinnot)

2. Kokkolan yliopistokeskus Chydenius:

3.  Keski-Pohjanmaan Kesäyliopiston toimintaa ja kursseja.

4. Luonnonvara-alan väyläopintoja

  1. SeAMK: agrologiopintoja. Ks Moniste
  2. Oulun amk:n kursseja: Lammastalous 5 op, Perunaosaaminen 5 op, Vasikoiden hoidon ja hyvinvoinnin kehittäminen 5 op

5. XAMK- väyläopintoja

Yhdistelmätutkinto. Yhden tutkinnon sijaan Sinun on mahdollisuus opiskella ammatillinen perustutkinto, lukion oppimäärä ja ylioppilastutkinto (ns.  ammattilukio) tai ammatillinen tutkinto ja ylioppilastutkinto . Pääsääntöisesti opinnot kestävät 3½ vuotta ja niihin haetaan  toisen asteen opintojen alussa. Yhdistelmätutkintojen toteutustapa vaihtelee jonkin verran oppilaitoksittain, mutta pääsääntöisesti toteutuksessa vuorottelevat ammatilliset ja lukio-jaksot. Yhdistelmäopintomahdollisuuksia kannattaa tiedustella myös aloilta, joilla ei ole valmista ammattilukiolinjaa.

Urheiluakatemia mahdollistaa urheiluvalmennuksen sisällyttämisen osaksi toisen asteen opintojasi. Valmennusta on tarjolla jääkiekossa, jalka- ja lentopallossa sekä salibandyssa tai vaihtoehtoisesti voi harjoitella yksilölajin parissa oman harjoitusohjelman mukaisesti. Toimintaan vakiintuneet opetusajat ovat maanantai-, keskiviikko- ja/tai perjantai-aamupäivät, mutta toteutuksessa on paikkakuntakohtaisia eroja.